لوگو دکتر تفت
کلینیک گلشید به کلینیک دکتر تفت تغییر نام یافت❤️

لیزر موهای زائد پا

وقتی که به یک مهمانی دعوت می شوید و قصد پوشیدن یک دامن کوتاه را دارید؛ موهای زائد پا واقعا یک چالش هستند. روش‌هایی  زیادی برای از بین بردن موهای زائد پا نظیر اپیلاسیون، شمع، وکس و غیره وجود دارد که همگی دو مشکل عمده دارند یکی اینکه بسیار دردناک هستند و دیگری اینکه موقتی و کوتاه‌مدت هستند و باید در دوره‌های زمانی کوتاهی تکرار شوند. یک راه حل جدید که این دو مشکل روش های قبلی را برطرف کرده است؛ لیزر موهای زائد پا است. این روش به سطح پوست یا لایه‌های زیرین آن آسیب نمی زند و تقریبا به صورت دائمی موهای زائد را ریشه‌کن می‌کند. در این مقاله قصد داریم تا اطلاعات کاملی درباره لیزر موهای زائد پا ارائه دهیم و همه ی آن چیزی که قبل از شروع لیزر نیاز دارید بدانید را با شما در میان بگذاریم.

لیزر موهای زائد پا چگونه انجام می شود؟

لیزر موهای زائد پا یک روش جدید و مدرن برای از بین بردن موهای زائد پا است. همان طور که از اسم آن پیداست، از اشعه لیزر برای حذف ریشه مو در قسمت های مختلف بدن استفاده می‌شود. این اشعه از جنس نور است که توسط رنگدانه یا ملانین موجود در مو جذب می‌شود. انرژی نور به گرما تبدیل می شود و فولیکول‌های مو را می سوزاند. این امر موجب می شود که رشد فولیکول های مو متوقف شود یا به تاخیر افتد.

چه کسانی می توانند لیزر موهای زائد پا را انجام دهند؟

تقریبا همه می توانند لیزر موهای زائد پا را انجام دهند اما افرادی که بیماری‌های پوستی دارند یا بر روی پاهای خود، زخم باز یا حساسیت دارند،  بهتر است که لیزر موهای زائد پا را انجام ندهند.
نوع پوست و رنگ مو در تاثیرگذاری لیزر در از بین بردن موهای زائد نقش دارد. اگر پوست روشن و موهای تیره دارید، لیرز کردن بسیار برای شما تاثیرگذار خواهد بود و بعد از گذشت تنها چند جلسه، تفاوت در کاهش تعداد و ضخامت موهای زائد پا را کاملا مشاهده می کنید.  اما اگر موهای بور و روشن و یا پوست بسیار تیره ای دارید؛ اثرگذاری لیزر برای شما کمتر است و احتمالا باید تعداد جلسات بیشتری تا مشاهده تغییرات مراجعه کنید. افرادی که دارای موی کرکی و نازک هستند، در نظر بگیرند که ممکن است با انجام لیزر، دچار پرمویی شوند و یا حتی موها زبر و ضخیم شوند از طرفی علاوه بر رنگ پوست و مو، نوع پوست هم در نتایج لیزر موهای زائد پا تاثیرگذار است. معمولا قبل از شروع جلسات اصلی، می توان تست لیزر را انجام داد که از اثرگذاری لیزر بر پوست فرد مطمئن شد.
توصیه می شود در صورت بارداری و یا اقدام برای بارداری از لیزر استفاده نکنید. در دوران شیردهی، به دلیل تغییرات هورمونی ایجاد شده، انجام لیرز بهتر است با تأیید پزشک معالج باشد.

سن مناسب لیزر موهای زائد پا

لیزر موهای زائد پا با محدودیت سنی خاصی رو برو نمی باشد اما در کل سن مناسب برای لیزر موهای زائد پا از 18 سالگی به بعد است. شما می توانید از 14 سالگی هم لیزر موهای زائد پا را انجام دهید؛ اما این کار توصیه نمی شود چراکه در دوران بلوغ، همچنان هورمون‌های دخترها و پسرها ثبات ندارند و در صورت انجام لیزر درمانی احتمال برگشت مو بعد از لیزر وجود دارد.اگر تا اتمام دوران بلوغ و پایدار شدن هورمون‌ها صبر کنید و پس از آن لیزر انجام دهید، نتیجه و ماندگاری بهتری برای شما خواهد داشت. از طرفی در برخی از بانوان پس از ورود به دهه 60 زندگی، به علت تغییرات هورمونی به وجود آمده، برخی از موهای زائد به‌ خصوص در ناحیه صورت شروع به ضخیم و تیره‌تر شدن می‌کنند. این افراد هم می توانند از لیزر موهای زائد استفاده کنند. ولی باید توجه داشته باشند که امکان حذف موهای سفید با این روش وجود ندارد؛ چرا که موهای سفید بسیار سخت‌تر به لیزر پاسخ می‌دهند و حتی ممکن است لیزر موهای سفید هرگز نتیجه‌بخش نباشد.
پس بعد از گذشت دوران بلوغ و تا قبل از سفید شدن موها، سن مناسب لیزر موهای زائد پا است.

فواید لیزر موهای زائد پا

  1. این روش کم دردسر است و موجب ایجاد محدودیتی برای فرد نمی شود.
  2. جلسات کوتاه مدت هستند و بسته به نواحی مورد نیاز لیزر، تنها بین 30 دقیقه تا یک ساعت زمان می برند.
  3. این روش درد ندارد و باعث ایجاد زخم یا بریدگی نیز نمی‌شود.
  4. موجب آسیب به پوست نمی شود و حتی ممکن است باعث افزایش کیفیت پوست نیز بشود.
  5. از رشد زیر پوستی موهای زائد جلوگیری می کند.
  6. در صورت تکمیل دوره ی درمان، دیگر هیچ‌گاه مجبور به استفاده از سایر روش‌های از بین بردن موهای زائد نخواهید شد.
  7. نتایج این عمل دائمی است و بعد از تکمیل دوره ی درمان، نتایج برای مدتی طولانی باقی می‌مانند.
  8. این روش بی خطر و ایمن است و عوارض جدی ناشی از انجام آن گزارش نشده است.

تعداد جلسات لازم برای لیزر موهای زائد پا

با توجه به حجم و نوع موها، تعداد جلسات موردنیاز تعیین می شود. عواملی همچون نوع پوست، رنگ مو، سابقه پزشکی، ضخامت و تراکم موها، سابقه لیزر یا دیگر روش‌های زدودن موهای زائد در گذشته و غیره روی تعداد جلسات موردنیاز برای رسیدن به نتیجه نهایی تاثیر می‌گذارند. در نظر داشته باشید که چون حجم موهای زائد پاها نسبت به دیگر قسمت‌های بدن بیشتر است، سطح پاها نیز بسیار زیادتر از دیگر قسمت‌ها است موجب می‌شود که لیزر موهای زائد پا نسبت به دیگر قسمت‌های بدن بیشتر طول بکشد. وقتی که اشعه لیزر به موهای زائد تابانده می‌شود؛ فولیکول‌های مو را در آن ناحیه می سوزاند اما باید توجه کنید که فرایند تولید فولیکول‌های مو و رشد موها تنها با یک بار تاباندن لیزر متوقف نمی‌شود. به همین دلیل لازم است که جلسات لیزر تکرار شوند تا موهای زائد به‌طور کامل از بین بروند. بنابراین به طور متوسط حداقل به ۶ جلسه درمانی نیاز دارید اما ممکن است برای رسیدن به نتیجه دلخواه ۸ تا ۱۲ جلسه لیزر درمانی انجام دهید. جلسات می توانند به صورت ماهانه تمدید شوند و یا فاصله جلسات بین ۶ تا ۸ هفته باشد. در اکثر افراد نتایج لیزر بعد از جلسه اول قابل‌مشاهده است. البته بعد از جلسه سوم یا چهارم، نتایج بهتر خود را نشان می‌دهند. درنهایت با تکمیل جلسات، می‌توانید به نتایج دلخواه خود برسید و تا مدت ها نیاز به تکرار دوره لیزر نخواهید داشت. نکته ی دیگری که باید در نظر بگیرید اینکه اگر پیش از پایان جلسات تعیین شده، رویش مو متوقف شد، جلسات لیزر نباید قطع شود.

هزینه لیزر موهای زائد پا

عوامل زیادی در تعیین هزینه‌ لیزر موهای زائد پا نقش دارند از جمله حجم و تراکم موها، تعداد جلسات موردنیاز و نوع دستگاه مورد استفاده و سطح تکنولوژی آن. مرکزی که در آن لیزر را انجام می دهید نیز با توجه به امکانات و تجهیزاتی که دارد ممکن است در تعیین قیمت لیزر موهای زائد پا تاثیر بگذارد. اما همان طور که قبلا گفتیم چون حجم موهای زائد پاها و سطح پاها نسبت به دیگر قسمت‌های بدن بیشتر است، هزینه لیزر این قسمت بیشتر خواهد بود. لازم به ذکر است که هزینه لیزردرمانی از سایر روش‌های از بین بردن موهای زائد بیشتر است؛ ولی سعی کنید با دید بلندمدت نگاه کنید متوجه خواهید شد که با توجه به فواید زیاد و عوارض کم و در عین حال میزان ماندگاری، هزینه انجام این کار در مقایسه با دیگر روش ها بسیار بصرفه تر است.

مراقبت قبل از لیزر موهای زائد پا

  • 24 ساعت قبل از انجام لیزر، سطح پوست خود را کاملا به طوری که هیچ مویی باقی نماند، با تیغ یا با ماشین اصلاح (در صورت داشتن حساسیت به تیغ ژیلت) اصلاح کنید، اگر ساقه مو روی سطح پوست پا باقی بماند، اثربخشی لیزر کاهش می یابد و حتی ممکن است خطر سوختگی ایجاد شود.
  • بهتر است تا یک ماه قبل از جلسه لیزردرمانی از هیچ‏گونه روشی برای اصلاح موها استفاده نکنند از جمله اپیلاسیون، بند انداختن، وکس و غیره.
  • تا یک ماه قبل از لیزر از برنزه کردن با آفتاب یا سولاریوم خودداری کنید. چرا که پوست ناحیه مورد نظر نباید دچار التهاب یا سوختگی باشد.
  • اگر بعضی از اختلالات با منشا هورمونی دارید مانند کیست تخمدان، نازایی، بیماری‏های تیرویید، پریود نامنظم، سابقه تبخال و دیابت حتماً قبل از شروع جلسات با پزشک معالج مشورت کنید.
  • اگر داروی خاصی مصرف می کنید حتما قبل از شروع جلسات لیزر، با پزشک خود در میان بگذارید.
  • اگر هرگونه بیماری‏های فعال پوستی مانند اگزما، کهیر، زگیل، هرپس (تبخال) و جوش فعال در ناحیه مورد نظر دارد، بهتر است از انجام لیزردرمانی صرف نظر کنید.
  • از یک ماه قبل از لیزر از هیچ کرم یا ماده ی لایه ‏بردار که موجب نازک شدن پوست در محل انجام لیزر شود؛ استفاده نکنید.
  • می توانید 30 تا 60 دقیقه قبل از انجام لیزر،  از کرم های بی‏ حسی استفاده کنید و سپس ناحیه مورد نظر  را باید کاملاً با آب و شامپو تمیز و خشک کنید.
  • اگر قبل از لیزر از هرگونه کرم، لوسیون، مام، بادی اسپلش و غیره در ناحیه مورد نظر استفاده کردید؛ آن را با آب و شامپو تمیز و خشک کنید.

مراقبت های بعد از لیزر موهای زائد پا

  • بعد از هر جلسه لیزر برای مدت دو هفته از آفتاب گرفتن و استفاده از سولاریوم دوری کنید.
  • بعد از لیزر از روش دیگری برای از بین بردن موهای زائد پا استفاده نکنید.
  • به مدت ۴ ساعت پس از لیزر دوش نگیرید و از رفتن به استخر و سونا خودداری کنید.
  • در صورت احساس درد یا سوزش شدید، می‌توانید از کمپرس آب سرد استفاده کنید.

ماندگاری نتایج لیزر موهای زائد پا چقدر است؟

ماندگاری نتایج لیزر موهای زائد پا بستگی به شرایط پوست و موی فرد دارد؛ در بیشتر افراد بعد از یک دوره لیزر، موهای زائد دیگر رشد نخواهند کرد و ماندگاری نتایج طولانی مدت خواهد بود. اما در بعضی دیگر از افراد باید به صورت دوره‌ای جلسات لیزر با فاصله‌های مشخص تکرار شوند که ممکن است این تکرار دوره‌ای تا چند سال طول بکشد. بنابراین با یک دوره لیزر برای چند سال از شر موهای زائد پا خلاص می شوید. در بیشتر افراد فقط نیاز است که گاهی، شارژ لیزر انجام شود تا نتایج تثبیت شوند. با انجام این عمل رشد موها کمتر خواهد شد و تکرار آن نیز باعث کندتر شدن سرعت رشد موها می‌شود. پس با هر بار تکرار دوره، مدت‌زمان ماندگاری نتایج بیشتر خواهد شد.

عوارض لیزر موهای زائد پا

لیزر موهای زائد پا عملی بسیار ایمن و بدون عارضه جانبی خاصی است. احساس سوزش پوست، تورم ناحیه تابش و قرمزی از عوارض نادر لیزر موهای زائد پا هستند که گاها اتفاق می افتند. شایعه ای که وجود دارد این است که انجام این کار برای مدتی طولانی باعث ایجاد سرطان خواهد شد که تاکنون هیچ دلیل علمی بر سرطان‌زا بودن اشعه لیزر پیدا نشده است.

پرسش و پاسخ درباره لیزر موهای زائد پا:

آیا لیزر موهای زائد پا درد دارد؟

در این روش از گرمای شدید برای سوزاندن ریشه مو استفاده می‌شود. در هنگام برخورد این حرارت با پوست، ممکن است احساسی مانند گز گز شدن یا سوزش خفیف به فرد دست دهد که بسته به آستانه تحمل درد افراد ممکن است ناخوشایند و دردناک باشد.

بهترین دستگاه برای لیزر پا کدام است؟

بهترین دستگاه های لیزر، دارای فناوری الکساندرایت و اندیاگ هستند. یکی از بهترین انتخاب ها برای لیزر موهای زائد پا، دستگاه لیزر سایناشور آمریکا است که می تواند روی انواع پوست‌ها و موها تاثیر بگذارد. این دستگاه مجهز به سیستم خنک‌کننده است که درد ناشی از حرارت بالای اشعه لیزر را به حداقل ممکن می‌رساند.

5/5 - (5 امتیاز)
الهه فلاحی
الهه فلاحی
خواندن این مقالات به شما کمک خواهد کرد
نیاز به مشاوره بیشتر دارید؟
تماس سریع با دکتر تفت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *