لوگو دکتر تفت
کلینیک گلشید به کلینیک دکتر تفت تغییر نام یافت❤️
لیزر موهای زائد و تبخال تناسلی

لیزر موهای زائد و تبخال تناسلی

امروزه انجام لیزر موهای زائد بسیار شایع شده است. جوابدهی و اثربخشی این روش برای کاهش حجم و تعداد موهای زائد باعث شده است که بسیاری از افراد سایر روش های از بین بردن موهای زائد را به طور کامل کنار بگذارند. این روش بر روی موهای ضخیم تر، جوابدهی بهتری دارد؛ بنابراین انتخاب بسیار مناسبی برای از بین بردن تقریبا دائم موهای ناحیه تناسلی است. از طرفی همان طور که می دانید هیچ روشی کاملا بدون عوارض نیست، دیده شده است که لیزر کردن در کسانی که سابقه تبخال داشته اند، موجب تحریک و بروز تبخال شده است. بنابراین تصمیم گرفتیم در این مقاله رابطه ی لیزر موهای زائد و تبخال تناسلی را بررسی کنیم.

تبخال تناسلی چیست؟

تبخال تناسلی چیست؟

تبخال تناسلی، یک عفونت شایع مقاربتی است. ویروس هرپس سیمپلکس (HSV) عامل ایجاد کننده تبخال می باشد که بعد از عفونت اولیه در بدن فرد پنهان می ماند و علایمی از خود نشان نمی دهد و ممکن است هرچند وقت یکبار فعال شود. این ویروس در نواحی مرطوب مثل دهان یا نواحی تناسلی رشد می کند. این ویروس به راحتی توسط تماس پوستی منتقل می شود بنابراین تماس جنسی اولین راه انتقال ویروس تبخال تناسلی از فرد آلوده به فردی دیگر است. استفاده از کاندوم می تواند از گسترش این عفونت جلوگیری کند. احساس درد و خارش در ناحیه تناسلی، مشاهده یک یا چند تاول ریز سفید و قرمز، زخم شدن تاول ها و خونریزی، احساس درد در هنگام ادرار و زخم و پوسته پوسته شدن پوست (گال) علایمی است که در هنگام بروز تبخال تناسلی دیده می شود. در افراد مختلف تبخال تناسلی به شکل متفاوتی ایجاد می‌شود. ممکن است در مدت کوتاهی علایم ناشی از تبخال از بین بروند و ممکن است فرد تا مدت ها درگیر تبخال تناسلی باشد. با معاینات بالینی پزشک و آزمایشاتی مانند کشت ویروس و پی سی آر می توان وجود ویروس هرپس را تایید کرد. درمان قطعی برای تبخال یافت نشده است؛ برای جلوگیری از شیوع بیماری و کاهش احتمال سرایت آن به دیگران، می توان از بعضی داروهای ضد ویروسی استفاده کرد. معمولا داروهای تجویز شده برای کمک به بهبود زخم‌ها در شیوع اولیه، کاهش شدت و مدت علائم هنگام شیوع مکرر، کاهش دفعات عود بیماری و به حداقل رساندن شانس انتقال تبخال تناسلی می باشد.
مقاربت های جنسی، سرما و گرما، استرس و اضطراب، مبتلا شدن به چندعفونت همزمان می تواند موجب فعال شدن و عود تبخال تناسلی شود. استرس های وارد شده به بدن یکی از مهم ترین عوامل فعال شدن ویروس هرپس است.

لیزر موهای زائد

در روش لیزر موهای زائد، اشعه نور تولید شده توسط دستگاه لیزر، فولیکول های مو را می سوزاند و از رشد مجدد آنها جلوگیری می کند. با استفاده از این روش، رشد موهای زائد به طور چشمگیری کاهش می باید اما نه اینکه به صورت دائمی از بین بروند. برای به دست آوردن نتایج، باید جلسات درمان تکمیل شود. با توجه به جنس و حجم مو، معمولا بین 6 تا 12 جلسه با فاصله یک ماه نیاز است تا تاثیرگذاری این روش کامل باشد. در هنگام انجام لیزر، پوست باید کامل سالم و عاری از هرگونه زخم، جوش و عارضه ای باشد. در صورتی که پوست زخم باشد امکان انتقال عفونت به سایر نواحی بدن توسط لیزر وجود دارد.

 لیزر موهای زائد و تبخال تناسلی ممکن است؟

 لیزر موهای زائد و تبخال تناسلی

دیده شده است که افرادی که سابقه‌ی تبخال زدن دارند، بعد از انجام لیزر، دچار تبخال (معمولاً روی لب یا اطراف آن) می شوند. همان طور که گفتیم هرگونه استرس می تواند موجب فعال شدن ویروس تبخال شود، بنابراین ممکن است تحریک و شوک حرارتی ناشی از لیزر موجب فعال شدن تبخال شود. هر چند موارد نادری این عارضه را گزارش کرده اند اما در هر صورت اگر علائم عفونت (مانند خارش، التهاب، درد و جوش) را مشاهده کردید، حتماً با پزشک خود مشورت کنید و از مصرف کرم‌های آنتی‌بیوتیک‌ موضعی و خود درمانی پرهیز کنید.

اگر دچار تب‌خال تناسلی شدید؛ لیزر موهای زائد را متوقف کنید!!

به افرادی که سابقه ابتلا به تبخال تناسلی را دارند، توصیه می شود که قبل و بعد از جلسات لیزر موهای زائد، از داروهای ضد ویروس و پیشگیری کننده استفاده کنند. مصرف این گونه داروها از فعال شدن ویروس هرپس جلوگیری می کند. اما به خاطر داشته باشید که حتما قبل از مصرف هر دارویی با پزشک خود مشورت کنید.
اما در صورت بروز عفونت‌های فعال مانند تبخال دهانی یا تبخال تناسلی، حتما جلسات لیزر موهای زائد را متوقف کنید. اگر دارای تبخال فعال باشید، حرارت ناشی از لیزر باعث گرم شدن پوست و به گونه ای افزایش خونرسانی به تاول های تبخال می شود و این به نوبه خود باعث بدتر شدن تبخال می گردد. مسئله دیگر این است که لیزر می تواند موجب انتقال عفونت به سایر نقاط بدن شود. یعنی اگر ناحیه ای که تبخال دارد را لیزر کنید؛ امکان دارد عفونت به سایر نواحی پوست منتقل شود و موجب بروز تبخال در آن نواحی شود. یکی دیگر از راه های انتقال ویروس تبخال تناسلی، انتقال از هر وسیله آلوده به ویروس مانند پروب تماسی دستگاه لیرز، در مراکز اپیلاسیون و لیزر به فرد سالم می باشد. بنابراین مراجعه به مراکز معتبر که بعد از مراجعه کننده، پروب دستگاه لیزر را ضدعفونی کنند، اهمیت پیدا می کند. مدل های جدید تر دستگاه های لیزر، پروب غیر تماسی دارند که همین امر موجب کاهش احتمال عفونت از افراد آلوده به سالم می شود. بعد از بهبودی علایم عفونت و تاول های تبخال، می توان جلسات لیزر را مجدداً شروع کرد. سعی کنید حداقل دو هفته از برطرف شدن کامل علایم تبخال تناسلی، گذشته باشد که جلسات لیزر بیکینی را شروع کنید.

جمع بندی درباره لیزر موهای زائد و تبخال تناسلی:

از آنجایی که تبخال درمان قطعی ندارد، به صورت همیشگی در بدن پنهان می ماند و ممکن است در هر موقعیتی مجددا فعال شود؛ رعایت موارد بهداشتی و استفاده از کاندوم در هنگام تماس جنسی، می تواند به طور موثری از انتقال ویروس هرپس تناسلی از فرد آلود به فرد سالم جلوگیری کند. اگر سابقه تبخال تناسلی دارید، می توانید با مشورت پزشک خود قبل و بعد از لیزر موهای زائد از داروهای ضد ویروسی استفاده کنید. در صورت بروز تبخال در طول لیزر موهای زائد، حتما جلسات را تا بهبودی کامل متوقف کنید.

4.5/5 - (6 امتیاز)
الهه فلاحی
الهه فلاحی
خواندن این مقالات به شما کمک خواهد کرد
نیاز به مشاوره بیشتر دارید؟
تماس سریع با دکتر تفت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *