لوگو دکتر تفت
کلینیک گلشید به کلینیک دکتر تفت تغییر نام یافت❤️
بهترین روش های جوانسازی پوست

بهترین روش های جوانسازی پوست

علاقه‌مند بودن‌ به داشتن ظاهری جوان و حفظ جوانی پوست قدمتی بسیار طولانی دارد. حتی در سنگ‌نوشته‌های مصر باستان، آثار استفاده از شیوه‌های بهداشتی برای حفظ جوان سازی صورت دیده می‌شود و از گذشته‌های دور، کیمیاگران به دنبال اکسیر جوانی بوده‌اند. یکی از مهم‌ترین عناصر جوان دیده شدن، پوست صورت می‌باشد که با کمال تاسف بیشتر از جاهای دیگر بدن، آثار پیری را نشان می‌دهد. با این وجود که هنوز روشی برای پیشگیری از پیری کشف نشده است، ولی روش‌های جوان سازی پوست می‌توانند کمک کننده‌ی داشتن ظاهری جوان‌تر، شاداب‌تر و زیباتر برای شما باشند.

پیری پوست و نشانه‌های آن

نشانه های پیری پوست

افزایش سن تاثیر مستقیمی بر روی تمام لایه‌های پوستی شما و بافت‌های مجاور آن می‌گذارد. در واقع پیر شدن پوست را با ۴ علامت اصلی شناسایی می‌کنند که در روش‌های جوانسازی پوست به به شما راهکارهایی برای درمان آن‌ و پیشگیری می‌دهیم.
در ادامه مطلب نگاهی به علائم پیری پوست می‌اندازیم:

چین و چروک

خطوط پوستی یا به اصطلاح چین و چروک از نخستین نشانه‌های افزایش می‌باشند. خطوط‌ها حدودا از سن ۲۵ سالگی به تدریج روی پوست شما نمایان می‌شوند و با گذشت زمان عمیق‌تر شده و تبدیل به چین و چروک می‌گردند. وجود آمدن خطوط پوستی حاصل حرکت دادن روزانه عضلات صورت است. هنگامی که سنین جوانی به سر می‌برید، فقط زمان‌هایی که می‌خندید، اخم می‌کنید یا مشغول صحبت هستید، این خطوط خودشان را نشان می‌دهند؛ اما با افزایش سن، وقتی خطوط پوستی شما عمیق‌تر شده و تبدیل به چین و چروک می‌شوند، حتی بدون حرکت عضلات چهره هم روی پوست دیده خواهندشد. در این زمان اصطلاحاً می‌گویند خطوط متحرک به چین و چروک‌های ثابتی تبدیل شده‌اند.

 روش‌های جوانسازی پوست برای درمان خطوط پوستی:

روش‌های جوان سازی پوست
  • لیزر درمانی
  • لیزر اندولیفت
  • تزریق چربی
  • کربوکسی تراپی

کاهش حجم

با افزایش سن شما، اتفاق متعدد و مهمی برای پوست‌تان و لایه‌های زیرین آن می‌افتد. پروتئین‌های کلاژن و الاستین پوست شما کاهش یافته و پوست‌تان کمی شل می‌شود. همچنین چربی زیر پوست در نواحی گونه، اطراف گیج‌گاه، چانه، بینی و چشم‌ها به مرور تحلیل رفته و منجر می‌شود که چهره ظاهر لاغرتری پیدا می‌کند. البته این موارد شدیدتر، اغلب در سنین بالای ۵۰ تا ۶۰ سال خودشان را بروز می‌دهند. رو‌ش‌های جوانسازی پوست هنگامی موثر واقع می‌شوند که شروع آنها در سنین پایین‌تر انجام شود و بروز این علایم را به تاخیر بیندازند.
کاهش حجم صورت در سنین بالا می‌تواند منجر به افتادگی و چین و چروک شود و شادابی صورت شما را به طرز قابل توجهی کاهش دهد.
در پیری پوست، شاهد رخ دادن دو اتفاق هستیم: افتادن پوست و از دست رفتن خاصیت کشانی پوست. افتادگی پوست به دلیل کاهش حجم رخ می‌دهد که عوارضی از تحلیل رفتن چربی زیر پوست، کاهش حجم هیالورونیک اسید و تخریب استخوان‌ها می‌باشد. کاهش یافتن قوام پوست و از دست رفتن خاصیت کشسانی آن، ناشی از کاهش و تخریب رشته‌های کلاژن ساز و الاستین پوست است. که در نتیجه استحکام و کشش پوست کاهش می‌یابد و پوست شل می‌شود. به وجود آمدن تغییراتی  همچون خشک‌ و سفت شدن لایه‌های سطحی پوست هم کمک کننده این هستند که پوست حالت شکنندگی پیدا کند.

روش‌های جوانسازی پوست:

  • لیزر اندولیفت
  • هایفوتراپی
  • آر اف فرکشنال ( اسکارلت)
  • CO2 فرکشنال
  • اربیوم فرکشنال

تغییر در لایه‌های پوست

پوست انسان‌ها شامل سه لایه می‌باشد. لایه‌ی سطحی اول، نام آن اپی‌درم یا روپوست است. لایه روپوست خود از چند لایه‌ی سلولی تشکیل شده و با گذشت زمان خشک، زمخت و نسبت به اشعه‌ی مضر آفتاب یعنی اشعه‌ی فرابنفش، حساس‌تر می‌شود. ایجاد لکه‌ها و خال‌ها از جمله تغییراتی هستند که در لایه اپی درم قابل مشاهده‌اند.
لایه میانی پوست یا درم شامل: سلول‌های سازنده پوست، غدد چربی و عرق و بافت پیوندی (شامل رشته‌های کلاژن، رشته‌های الاستین و هیالورونیک اسید) می باشد. همانطور که گفته شد با افزایش سن، میزان رشته های کلاژن و الاستین بافت پیوندی کاهش می‌یابد. لایه‌ی میانی علاوه بر اینکه در نما دادن به پوست و حفظ قوام آن نقش مهمی دارد، وظیفه‌ی حفظ آب جذب شده پوست را نیز برعهده دارد. به همین دلیل با تحلیل رفتن لایه ی میانی، پوست انسان خشک و کم‌طراوت خواهد شد.
لایه‌ی سوم یا زیرین پوست که زیرپوست یا هیپودرم نام دارد، شامل بافت پیوندی و بالشتک‌ها یا پدهای چربی پوست می‌باشد. با بالا رفتن سن، تعداد سلول‌ها، ضخامت هیپودرم و حجم بالشتک‌های چربی به مرور زمان کم می‌شوند. این اتفاقات منجر به کاهش حجم پوست و پدیدار گشتن چین و چروک‌ها می‌شود.

جوانسازی پوست چیست؟

جوانسازی پوست یکی از انواع مختلف روش‌های زیبایی برای برگرداندن شادابی و جوانی به پوست چهره است. جوان سازی پوست صورت را با 2 روش متنوع انجام می‌شود که ممکن است همراه با جراحی و یا بدون جراحی انجام شوند.
با توجه به عمق مشکل پوستی شما، روش های درمان برای جوانسازی، با هم تفاوت دارند. جوان سازی پوست صورت حتی می تواند باعث متقارن شدن مجدد صورت شما شود. شما حتی می توانید به صورت موضعی برای درمان و یا پیشگیری از چروک ها، شل شدگی و افتاگی پوست خود و جای زخم های آن اقدام کنید.

روش‌های جوان سازی پوست

روش‌های جوان سازی پوست

روش‌های جوان سازی پوست را می‌توان در 3 دسته‌ی بسیار کلی قرار داد:

  1. شیوه‌های تهاجمی که شامل: جراحی‌های پلاستیک و زیبایی مثل کشیدن پوست می باشند.
  2. شیوه‌های کم‌تهاجمی که شامل: هایفوتراپی، اندولیفت و روش‌های تزریقی مانند تزریق بوتاکس، چربی و ژل می باشند.
  3. شیوه‌های غیرتهاجمی که شامل: مراقبت‌های کلی پوست همچون کرم‌های ضد چروک و درمان های خانگی برای جوانسازی پوست می باشند.

روش‌های تهاجمی اغلب همراه با هزینه‌های بالا، ملزم به بستری شدن، دارای دوره‌ی نقاهت طولانی و عوارض و همچنین خطرات زیادی هستند؛ اما در عین حال می‌توان گفت که ماندگارترین نتیجه‌ها را همراه خود دارند. روش‌های غیرتهاجمی بی‌خطرترین و ساده‌ترین روش‌ها محسوب می‌شوند اما اثر زیادی روی پوست شما نخواهند گذاشت. روش‌های جوانسازی کم‌تهاجمی، عوارض و خطرات خیلی کمی دارند، از روش‌های تهاجمی ارزان‌تر می باشند و اثرات چشمگیری روی پوست شما خواهند گذاشت.
به طور کلی تا زمانی که عمق مشکل پوستی شما زیاد نشده و می توان از روش‌های کم‌تهاجمی یا بدون تهاجم برای جوانسازی پوست استفاده کرد، روش‌هایی همانند جراحی لیفت صورت یا کشیدن پوست توصیه نخواهد شد. چرا که خطرات و عوارض روش‌های تهاجمی زیادتر است و همیشه توصیه نمی‌شود. پس قبل از تصمیم برای اقدام به جراحی یا روش‌های جوانسازی تهاجمی، مشاوره بگیرید و یا روش‌های کم‌تهاجمی را تست کنید.
در ادامه مطلب تعدادی از روش‌های کم‌تهاجمی جوانسازی پوست را که در کلینیک دکتر تفت انجام می‌شوند را به شما معرفی کرده‌ایم.

روش های کم‌تهاجمی جوان سازی پوست

روش های کم تهاجمی جوانسازی پوست

لیزر اندولیفت

لیزر اندولیفت یکی از روش‌های نوین جوانسازی پوست می باشد. در این روش که کم تهاجمی می باشد، فیبر بسیار اندکی وارد پوست شما می‌شود و درون لایه‌‌های عمقی پوست شما جای می‌گیرد. این فیبر با استفاده از اشعه‌ی لیزر مادون قرمز یا اشعه فرو سرخ، باعث تحریک کلاژن‌سازی پوست را شده و منجر به ذوب شدن تجمعات اضافی چربی پوست شما می‌شود. که در نتیجه شاهد کاهش افتادگی و سفت شدن مجدد پوست خواهیم بود.
تعدادی از کاربردهای اندولیفت در جوانسازی پوست:

  • زاویه‌سازی فک و صورت شما
  • افزایش قوام و سفتی پوست گردن شما
  • کاهش چین و چروک و عمق خطوط خنده شما
  • کاهش چربی‌های موضعی به ویژه در ناحیه‌ی غبغب شما

هایفوتراپی

در روش هایفوتراپی از امواج فراصوت (اولتراساوند) استفاده می‌کنند. درست مشابه همان امواجی که در دستگاه‌های سونوگرافی مورد استفاده مراجعه کنندگان قرار می‌گیرد. اما در روش هایفوتراپی این امواج به صورت متمرکز به لایه‌ی خاصی از پوست شما انرژی وارد می کنند و منجر به تحریک تولیدکننده های رشته‌های کلاژن، سفت شدن پوست و کاهش چین و چروک‌های پوست می‌شود.
هایفوتراپی برای افراد با رنج سنی بین ۳۰ تا ۷۵ سال که از شل شدگی خفیف تا متوسط پوست خود رنج می‌برند و می‌خواهند روند پیری پوست را خود را عقب بندازند، کاملا مناسب است.
برخی از کاربردهای هایفوتراپی در جوانسازی پوست شامل موارد زیر است:

  • کاهش چین و چروک پوست شما
  • سفت کردن افتادگی و شل شدگی پوست در ناحیه‌ی گردن و غبغب شما
  • لیفت گونه‌ها، ابروها و پلک‌های شما
  • بهبود وضعیت خط چانه شما
  • صاف و سفت کردن پوست صورت شما
  • لیفت گردن و دکلته شما
  • اصلاح طرح لبخند شما

کربوکسی تراپی

در روش کربوکسی تراپی، گاز دی اکسید کربن (CO2) به زیر پوست شما تزریق می‌شود. در هر نقطه از بدن ما که غلظت گاز کربن دی اکسید زیاد شود، بدن برای اکسیژن رسانی بیشتر و جبران تجمع دی اکسید کربن، خونرسانی به آن نقطه از بدن را زیادتر می کند. به همین جهت با تزریق گاز دی اکسید کربن، آن نقطه از بدن را وادار به افزایش خونرسانی خواهیم کرد. با افزایش خون‌رسانی به دنبال آن ترمیم سلولی رخ می‌دهد و وضعیت پوست‌تان بهبود می‌یابد.
تعدادی از کاربردهای کربوکسی تراپی در جوانسازی پوست:

  • رفع تیرگی و خطوط دور چشم شما
  • رفع چین و چروک‌های صورت شما
  • کاهش چربی موضعی شما
  • رفع شل شدگی و افتادگی پوست شما
  • جوانسازی پوست بدن شما

تزریق ژل

تزریق ژل یا فیلرها به لایه‌های مختلف پوست کمک کننده خوبی برای حجم‌دادن به منطقه‌ی تحت درمان هستند. فیلرها یا حجم‌دهنده‌ها در 3 دسته‌ی دائمی، نیمه‌دائم و موقت جای می‌گیرند که فیلرهای دائمی به علت عوارض و خطرات جانبی دیگر مورد استفاده قرار نمی‌گیرند. فیلر نیمه‌دائم نیز به دلیلی مشابه دلیل قبلی، کمتر مورد استفاده پزشکان قرار می‌گیرند. ژل‌های موقت که بهترین فیلرها محسوب می‌شوند، از جنس هیالورونیک اسید ساخته شده‌ هستند. هیالورونیک اسید ماده‌ای است که  همانند سیمان بین‌بافتی عمل می کند.
برخی از کاربردهای تزریق ژل در جوانسازی پوست:

  • پر کردن و حجم دادن به خطوط صورت (خنده، اخم، چین‌های دور چشم و دور لب)
  • حجیم کردن لب بالا و پایین

تزریق چربی

در روش تزریق چربی، بافت چربی بدن فرد با استفاده از روش لیپوساکشن از قسمتی از بدن برداشته می‌شود و به دورن بالشتک‌های چربی زیر پوست صورت فرد تزریق می‌شود. ماندگاری روش تزریق چربی زیاد است و عوارض جانبی آن کم است. بالشتک‌های چربی در نقاط مختلف پوست صورت دیده می شوند که از اصلی ترین آن‌ها می‌توان به بالشتک‌ گونه‌ها را نام برد.
برخی از کاربردهای تزریق چربی در جوانسازی پوست:

  • پر کردن چروک‌های صورت شما
  • درمان افتادگی و شل شدگی پوست صورت شما
  • برجسته کردن سینه‌ها، لب‌ها و پشت دست شما

تزریق بوتاکس

تزریق بوتاکس یکی از محبوب ترین و پرطرفدارترین شیوه‌های جوانسازی پوست در سراسر جهان است. ماده‌ای که در بوتاکس استفاده می‌شود، نوعی سم به نام Botulinum toxin می‌باشد که منجر به فلج شدن عضلات می‌گردد. در نتیجه‌ی فلج شدن عضلات صورت، خطوط و چین و چروک‌ها تا حدود زیادی از بین می‌روند. تزریق بوتاکس به شرطی که  تحت نظر یا توسط خود پزشک انجام شود، روشی بسیار ایمن و موثر در بهبود ظاهر صورت و جوان‌سازی چهره است.
برخی از کاربردهای تزریق بوتاکس در جوانسازی پوست:

  • برطرف کردن خطوط: اخم، پیشانی، دور چشم و دور لب
  • شکل دادن به ابروهای فرد
  • بالا بردن (لیفت) گوشه‌های لب

پرسش و پاسخ درباره روش‌های جوان سازی پوست:

برای از بین رفتن چروک‌ها و جوانسازی پوست، بوتاکس انجام دهیم یا هابفو تراپی؟

تشخیص اینکه برای شما بوتاکس بهتر است یا هایفو با پزشک شماست. اگر که تشخیص بر استفاده از هردو روش بود، توصیه می‌شود اول هایفوتراپی انجام دهید سپس بوتاکس کنید.

چه مدت پس از بوتاکس کردن می‌توانیم باقی روش‌های جوان سازی پوست را انجام دهیم؟

۲ هفته پس از انجام بوتاکس، مجاز به استفاده از روش های دیگر جوانسازی پوست می‌باشید.

4.7/5 - (12 امتیاز)
الهه فلاحی
الهه فلاحی
خواندن این مقالات به شما کمک خواهد کرد
نیاز به مشاوره بیشتر دارید؟
تماس سریع با دکتر تفت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *