لوگو دکتر تفت
کلینیک گلشید به کلینیک دکتر تفت تغییر نام یافت❤️
لیکن پلان دهانی و ژل لب

لیکن پلان دهانی و ژل لب

ژل لب طبیعی یکی از محبوب ترین عمل های زیبایی می باشد. این روش عوارض جدی ندارد و بهترین نتایج را با ایجاد کمترین محدودیت برای فرد، به همراه دارد. سوال اینجاست که آیا افرادی که به بیماری های مختلف دچار هستند؛ می توانند ژل لب تزریق کنند یا خیر؟ یکی از این بیماری های لیکن پلان دهانی است که در این مطلب قصد داریم امکان تزریق ژل لب در افراد مبتلا به لیکن پلان دهانی را بررسی کنیم.

بیماری لیکن پلان

بیماری لیکن پلان

بیماری لیکن پلاس یک بیماری خودایمنی با منشا ژنتیکی می باشد. علت دقیق بروز این بیماری مشخص نیست؛ اما تشخیص درست و زودهنگام بیماری می تواند منجر به تجویز درمانی ‌شود که جلوی پیشرفت بیماری را بگیرد و نشانه‌ها و عوارض بیماری را کاهش دهد. حتی گاهی اوقات در اثر مصرف دارویی خاص و واکنش سیستم ایمنی بدن به آن، لیکن پلان ایجاد می‌شود.
لیکن پلان باعث بروز ضایعات پوستی در نقاط مختلف بدن می شود. بثورات لیکن پلان دارای ویژگی های خاصی می باشد از جمله خارش، که در شب ها تشدید می یابد؛ ظهور ناگهانی و از بین رفتن خود به خودی از دیگر ویژگی های بثورات لیکن پلان است؛ اندازه ای کمتر از یک سانتی متر و رنگ صورتی، قرمز یا بنفش نیز ویژگی های ظاهری بثورات لیکن پلان است. این بیماری بسته به ناحیه ای که درگیر می کند، انواع مختلفی دارد مانند لیکن پلان پوستی، دهانی، تناسلی، ناخن و مو.

لیکن پلان دهانی

لیکن پلان دهانی، مخاط دهان را درگیر می کند که به ‌صورت برآمدگی‌های قرمز رنگ با خط‌وط سفید یا تور مانند روی لثه‌ها و زبان و لب ظاهر می شود. لیکن پلان دهانی دارای ویژگی های خاصی می باشد از جمله برآمدگی‌های قرمز رنگ که تبدیل به لک‌های سفید و بزرگ‌تری می‌شوند؛ بروز زخم‌های دهانی که درد ندارند ولی خارش دارند؛ رگه‌های سفیدی که ممکن است هیچگاه از بین نروند؛ بروز قرمزی و تورم در لثه‌ها؛ خشکی دهان؛ تشدید علایم با خوردن غذاهای پر ادویه و تند؛ از دست دادن حس چشایی و احساس طعم فلز در دهان. لیکن پلان دهانی، معمولاً از بعد از میانسالی رخ می دهد و زنان را بیشتر از مردان درگیر می کند. تشخیص دقیق آن به کمک نمونه برداری از ناحیه ی کوچکی از دهان انجام می شود.

رابطه ی دقیق بین لیکن پلان دهانی و احتمال بروز سرطان دهان مشخص نشده است اما در حدود ۱ تا ۳ درصد بیمارانی که برای مدت زمانی طولانی به لیکن پلان دهانی مبتلا بوده اند، دچار سرطان دهان می شوند. بنابراین اهمیت تشخیص و درمان زودرس پررنگ تر می شود.

آیا افراد مبتلا به لیکن پلان دهانی می توانند ژل لب تزریق کنند؟

به طور کلی بهتر است اگر به بیماری لیکن پلان دهانی مبتلا هستید؛ تا بهبودی کامل، از هر چیزی که موجب تحریک پوست می شود، مانند روش های زیبایی نظیر تزریق ژل لب، خودداری کنید. در ادامه به دلایلی که موجب تشدید علایم بیماری در اثر تزریق ژل لب می شوند؛ اشاره می کنیم:

لیکن پلان دهانی و تزریق ژل لب
  •  ژل ها و فیلرها عمدتا از موادی که به صورت طبیعی در بدن یافت می شوند مانند اسید هیالورونیک، تشکیل شده اند. اما مراحل تزریق ژل با وجودی که کم تهاجمی است تا حدودی موجب تحریک ناحیه و افزایش گردش خون، تورم و قرمزی در ناحیه می شود. بنابراین ممکن است به این واسطه موجب تشدید بیماری شود.
  • از طرفی ممکن است مواد موجود در ژل ها و فیلرها با داروها و پمادهایی که برای درمان لیکن پلان مصرف می کنید؛ تداخل داشته باشد. بنابراین بهتر است در صورت ابتلا به لیکن پلان دهانی تا قبل از بهبودی از تزریق ژل لب اجتناب کنید.
  • منشا این بیماری مشخص نیست و ممکن به صورت ناگهانی ظاهر شود و به صورت خود به خود علایم آن از بین بروند و حتی در نوع دهانی، لکه سفید برای همیشه باقی بمانند. پس بهتر است که روند درمان تکمیل و پیگیری شود و جلوی پیشرفت آن گرفته شود و وقتی هنوز بیماری در حال گسترش است، از هرگونه مواد تحریک‌کننده نظیر ژل لب استفاده نشود چرا که ممکن است موجب تشدید بیماری گردد و خطراتی به دنبال داشته باشد.
  • همان‌طور که گفتیم، برخی مواد خاص، داروها و آلرژن‌ها ممکن است منجر به ایجاد بیماری لیکن پلان شوند؛ مثلا حساسیت افراد به مواد پرکننده دندان، ممکن است منجر به ایجاد لیکن پلان دهانی ‌شود. بنابراین تا زمانی که آن ماده حساسیت زا در دهان وجود داشته باشد، بیماری لیکن پلان هم به گسترش خود ادامه می‌دهد. و بهتر است ابتدا این منشا حساسیت زا تشخیص داده شود تا بتوان جلوی پیشرفت بیماری را گرفت بنابراین تا قبل از تشخیص و حذف عامل ایجاد بیماری، بهتر است افراد از انجام هرگونه عمل‌های زیبایی نظیر تزریق ژل خودداری کنند.
  • کیفیت و مرغوبیت برند ژل مورد استفاده در بروز عوارض احتمالی و اثربخشی تاثیر گذار است. بنابراین همواره انتخاب برند با کیفیت اهمیت دارد. استفاده از ژل های بی‌کیفیت، حساسیت‌زا و ارزان، در مبتلایان به این بیماری، می تواند موجب تشدید بیماری شود. بنابراین در صورت تمایل به تزریق ژل لب، از برندهای با کیفیت ژل انتخاب کنید.
  • همان طور که می دانید برای به دست آوردن نتایج مورد نظر از تزریق ژل لب، تخصص و مهارت پزشک مهم است. تزریق ژل لب توسط پزشکان غیرحرفه‌ای حتی برای افرادی که مشکل خاصی ندارند، هم خطرناک است. بنابراین مبتلایان به لیکن پلان دهانی برای انجام تزریق ژل لب حتما به یک پزشک ماهر و باتجربه مراجعه کنند.

چه زمانی مبتلایان به لیکن پلان دهانی مجاز به تزریق ژل لب هستند؟

در نظر داشته باشید اگر روی لب که قصد تزریق ژل لب دارید، نشانه‌های بیماری وجود نداشته باشد، می توان با صلاحدید پزشک مبنی بر عدم امکان تشدید بیماری، ژل لب تزریق کرد. اگر در مراحل پایانی درمان بیماری هستید و دارو جلوی پیشرفت آن را گرفته باشد، شاید با صلاحدید پزشک، امکان تزریق ژل لب فراهم شود. به طور کلی سعی کنید پس از درمان قطعی بیماری برای تزریق ژل لب اقدام کنید.

سخن آخر درباره لیکن پلان دهانی و ژل لب:

در صورت ابتلا به بیماری لیکن پلان دهانی بهتر است هرچه سریع تر نسبت به درمان و جلوگیری از پیشرفت بیماری اقدام کنید. در این حین استفاده از هرگونه مواد تحریک کننده پوست و حساسیت زا را محدود کنید. سعی کنید برای تزریق ژل لب نیز تا بهبودی کامل بیماری صبر کنید.

5/5 - (5 امتیاز)
الهه فلاحی
الهه فلاحی
خواندن این مقالات به شما کمک خواهد کرد
نیاز به مشاوره بیشتر دارید؟
تماس سریع با دکتر تفت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *