لوگو دکتر تفت
کلینیک گلشید به کلینیک دکتر تفت تغییر نام یافت❤️

پاکسازی پوست صورت، امری ضروری برای انواع پوست

در چند سال اخیر راجع به پاکسازی پوست صورت مطلب زیاد شنیده ایم. خوشبختانه نوبت به این رسیده که برای پوست صورتمان ارزش بیشتری قائل شویم و مانند بقیه اعضای بدن‌مان، برای سلامت پوست خود هم تلاش بیشتری داشته باشیم. روش های پاکسازی پوست صورت، متفاوت و البته متنوع هستند. به غیر از روش هایی که به روش خانگی تعبیر می شوند، روش های کلینیکی و پزشکی هم وجود دارند که می توانند تاثیرگذاری بسیار بیشتری از روشهای معمول خانگی بر روی پوست بگذارند.

ما در بحث امروز خود سعی داریم با انواع این روشها، عوارض؛ فواید، نحوه انجام آنها و مسائلی پیرامون آن بیشتر صحبت کنیم. اگر علاقه مند هستید که پوستی شفاف، با کمترین میزان فرسودگی و چین و چروک در آینده داشته باشید، مقاله امروز ما را از دست ندهید.

تعریف علمی پاکسازی پوست صورت 

پاکسازی پوست صورت به معنای مراقبت و نگهداری از پوست صورت است که 3 هدف مهم را دنبال می کند. 

اول) سلول های مرده برداشته و حذف شوند. 

دوم) هر نوع آلودگی، چربی و مواد اضافه از روی پوست پاک شوند.

سوم) به پوست آبرسانی شود تا هم بهتر تغذیه شود و هم خونرسانی بهتری داشته باشد و در آینده کمتر دچار مشکل شود.

پس به مجموعه اقداماتی که منجر به این اهداف شود به شکل کلی پاکسازی صورت می گویند. اطمینان داشته باشید که پاکسازی پوست عمل ویژه و مهمی است که همه پزشکان پوست، افراد شناخته شده و مشهور امروزه آن را توصیه می کنند. 

فواید پاکسازی پوست صورت

پاکسازی پوست صورت می تواند فواید زیادی را به همراه داشته باشد. پوست هم مانند بقیه اعضای بدن نیاز به مراقبت و نگهداری دارد تا شادابی خود را از دست ندهد و همیشه جوان به نظر بیاید. اتفاقا چون پوست ما در معرض مستقیم انواع و اقسام آلودگی ها و خطرات محیطی قرار دارد؛ باید بیشتر از بقیه اعضا در حفظ طراوت آن کوشید. به همین دلیل است که می گویند اولین سد دفاعی بدن در برابر حمله میکروبها و عوامل بیماری‌زا پوست است.

نکته مهم قبل از اینکه بخواهیم به فواید پاکسازی بپردازیم این است که حتما باید نوع پوست خود را به خوبی بشناسید. اینکه پوست شما خشک و چرب است یا معمولی. آکنه و جوش بر روی پوست شما دیده می شود یا زبری بیش از حد دارد؟ پوست نازک دارید یا پوست شما ضخامت زیادی دارد؟

فواید و مزایای پاکسازی پوست صورت را می توانیم به موارد زیر تقسیم بندی کنیم:

– پاکسازی می تواند به سلامت پوست و تقویت قوای آن کمک زیادی کند.

– سبب بهبود طراوت و شادابی پوست می شود.

– پاکسازی پوست صورت جلوه و درخشش پوست را چند برابر کرده و به این ترتیب به زیبایی چهره کمک بسیار زیادی می کند.

– از چین و چروک شدن زیاد در سن پیری جلوگیری کرده و نمی گذارد پوست شل و آویزان به نظر آید.

– از ورود انواع میکروبها، آلودگی های محیطی و در نتیجه بیمار شدن بدن جلوگیری به عمل می آورد.

– پاک کردن پوست باعث می شود از شر انواع جوش های سرسیاه و آکنه، لک و جوش های سر سفید خلاص شوید.

– گردش خون در زیر پوست بیشتر شده و در نتیجه پوست مقاومتر می شود.

– پاکسازی پوست صورت باعث می شود که رنگ برنزه و آفتاب سوختگی کم کم ناپدید شود.

– پوست مرطوب شده و تغذیه خوبی خواهد داشت. به همین دلیل جوانتر به نظر می رسد.

عوارض پاکسازی صورت چیست؟

فهمیدیم که پاکسازی پوست صورت می تواند راه درمانی مفید و غیر تهاجمی باشد و مانعی برای ابتلا به انواع امراض پوستی باشد. فهمیدیم که با برداشتن سلولهای مرده پوست، به بقیه سلولها فرصت تنفس داده خواهد شد. اما به طور کلی هر روشی برای تغییرات بر روی سطح پوست می تواند دارای معایبی هم باشد.

– اگر شما بدون مطالعه و آگاهی و بدون استفاده از تجربه یک متخصص و کارشناس بخواهید اقدام به پاکسازی نمایید، دست به کار خطرناکی زده اید. چون در بیشتر اوقات نه تنها پاکسازی صورت نمی گیرد، بلکه اقدامات غیرحرفه ای منجر به آسیب زدن به پوست شده و التهاب و لک و پوسته پوسته شدن ممکن است همراه بیاورد.

 پاکسازی پوست صورت بدون تجربه کافی می تواند حتی منجر به بروز حساسیت های بدن هم شود. گاهی اوقات هم برای درمان امراض پوستی مانند آکنه در کنار پاکسازی باید درمانهای تکمیلی دیگر هم صورت بگیرد.

– در اغلب اوقات بعد از پاکسازی پوست صورت، معمولا پوست بسیار حساس شده و نسبت به استعمال مواد آرایشی و حتی لمس توسط دست هم واکنش نشان می دهد. بعد از پاکسازی ممکن است منافذ روی پوست صورت خیلی بزرگتر خود را نشان دهند. 

– اگر دچار بیماری هایی مانند تبخال و زگیل و آفتاب سوختگی های شدید یا زخم و عفونت هستید، در این مقطع زمانی مسلما پاکسازی پوست برای شما پرخطر خواهد بود. 

– اگر پاکسازی پوست صورت در محیط غیر بهداشتی انجام شود و یا حتی اگر ابزارالات پاکسازی تمیز و بهداشتی نباشد، می تواند عاملی برای بروز بیماری بر روی پوست فرد شود. 

نحوه پاکسازی پوست صورت برای رسیدن به اهداف آن

گفتیم پاکسازی 3 هدف را دنبال می کند: رفع سلول های مرده، آبرسانی و تغذیه خوب پوست، از بین رفتن آلودگی های مختلف مثل چربی ها.

  • رفع سلول های مرده پوست

بیرونی ترین بخش پوست یعنی اپیدرم، از سلول های مرده پوشیده شده است. این سلول های مرده اولین و مهمترین بخش پوست و بدن برای جلوگیری از ورود میکروب به بدن است. هر 30 روز تمام این سلول های مرده حذف شده و سلول های جدیدی جایگزین آنها خواهند شد.

پاکسازی پوست صورت به شما کمک می کند تا این سلول های مرده که گاهی بر روی پوست حالت تجمعی پیدا می کنند، حذف و تمیز شوند. باید برای حذف سلولهای مرده از روش های غیر التهابی استفاده شود در غیر اینصورت التهاب روی پوست خود می تواند عاملی برای پیری زودرس پوست شود. 

  • از بین رفتن انواع آلودگی های محیطی

در حالت عادی روی پوست همه لایه ای چربی وجود دارد. حال ممکن است برای افرادی مقدار این چربی خیلی کم و یا خیلی زیاد باشد. تا اندازه ای وجود این لایه چربی برای پوست ضروری است اما اگر مقدار آن بیش از حد زیاد باشد، منافذ پوست بسته شده و چربی ها حالت تجمعی پیدا میکنند. بسته شدن منافذ می تواند منجر به ایجاد جوش شود. 

با کمک پاکسازی پوست صورت، این چربی اضافه و تجمعی پاک می شود. علاوه بر اینکه منافذ پوست باز می شوند کثیفی و آلودگی محیط و گردوغبار هم به این ترتیب زدوده می شوند. البته توجه داشته باشید که در حذف چربی های پوست صورت افراط نکنید! این چربی تا میزان خاصی، وجودش بر روی پوست ضروری است.

  • آبرسانی و تغذیه

در زمان پاکسازی پوست صورت از بخور دادن و ماساژ هم استفاده می شود. این موارد خونرسانی به پوست را بیشتر کرده و حتی میتواند سبب ترشح عواملی شود که میتوانند در جلوگیری از پیری زودرس پوست بسیار مفید باشند.

چند روش برای پاکسازی پوست صورت وجود دارد؟

پاکسازی پوست صورت روشهای مختلفی دارد. 3 روش معمولی برای پاکسازی استفاده می شود. این روشها شامل روش های خانگی و سنتی، آرایشگاهی (که شبیه به روشهای خانگی است) و کلینیکی است.

روش های خانگی و آرایشگاهی معمولا شبیه به هم هستند. با این تفاوت که در آرایشگاهها ممکن است این پروسه کمی طولانی تر باشد و مواد و ترکیبات شیمیایی بیشتر به کار روند. روش های غیر کلینیکی معمولا نتایج کوتاه مدت تری خواهند داشت.

روش خانگی و آرایشگاهی پاکسازی پوست صورت

1) اولین اقدام در روش های غیر کلینیکی پاکسازی پوست صورت تمیز نگه داشتن پوست است. یعنی باید شما با کمک مواد تمیزکننده خاص، به شکل دورانی پوست خود را ماساژ دهید. بعد صورت را بشویید. از روغن هایی مانند زیتون و نارگیل برای پوست های خشک استفاده کنید. اگر پوست تان چرب است که سعی کنید از پاک کننده بیشتر استفاده کنید.                 

2) برای برداشتن لایه های مرده روی پوست در پاکسازی پوست صورت، از اسکراب صورت می توانید استفاده کنید. این ترکیب می تواند به شکل عمیقی وارد پوست شده و سلول های مرده را پاک کند. اسکراب صورت را هم باید با حالت دورانی روی صورت خود ماساژ دهید. سعی کنید صورت خود را فشار زیادی ندهید. بعد از مدتی هم صورت خود را با آب ولرم بشویید و خشک کنید.

3) پوست صورت را باید بخور دهید. بخور و رطوبت گرم می تواند سموم روی پوست را حذف کند. همچنین پوست خشک را نرم کرده و جوش های سرسیاه را می تواند از بین ببرد.

4) بعد از بخور دادن از ماسک صورت استفاده کنید. ماسک ها باعث درخشندگی، نرمی و صافی پوست شود. البته در انتخاب نوع ماسک صورت خود با توجه به نوع پوست تان، دقت کافی را داشته باشید. ماسک های گیاهی می توانند تاثیر خیره کننده ای بر روی پوست شما داشته باشند. 

5) از تونرها برای حفظ PH پوست و همچنین باز کردن منافذ پوست باید استفاده کنید. تونر می تواند آبرسانی خوبی به پوست شما بدهد. 

6) از مرطوب کننده های مناسب پوست خود حتما استفاده کنید. حتی اگر پوست چربی دارید باز هم مرطوب کننده را فراموش نکنید.

روش های کلینیکی پاکسازی پوست صورت چگونه است؟

پاکسازی پوست صورت با کمک روش های کلینیکی که روش های علمی و مفیدی برای درازمدت هستند، بیشتر توصیه می شود. این روش ها نتایج خود را به سرعت نشان می دهند و اثرات مطلوب تری را به جای می گذارند. روش های کلینیکی می توانند سطحی و عمقی باشند. در روش های سطحی فقط سلول های مرده روی پوست از بین می روند اما در روش عمقی کلاژن سازی و آبرسانی به سلولهای پوست هدف نهایی است. 

روش های کلینیکی پاکسازی صورت با کمک دستگاههای مختلفی انجام می شود که تقریبا سازوکار و عملکرد اکثر آنها یکسان است. ما در این قسمت به معرفی 9 روش دستگاهی کلینیکی برای پاکسازی خواهیم پرداخت.

  • روش نور ال ئی دی

پاکسازی پوست صورت با این روش با کمک نور بسیار امن و ساده است. با کمک طول موج های مختلف نوری، مشکلات متعدد پوستی و همچنین تحریک پوست به کلاژن سازی صورت می گیرد.

  • روش هیدرافیشیال

روش بسیار موثری برای از بین بردن جوش های سرسیاه و سرسفید می تواند باشد. این دستگاه مانند وکیوم تمامی سلولهای مرده و چربی و آلودگی روی پوست را می بلعد و پوست را از شل شدگی نجات می دهد. بعد از این پاکسازی معمولا ترکیبات سرمی به پوست تزریق می شود تا پوست روشن و زیبا و هیدراته شود. این روش برای اکثر پوست ها می تواند به کار رود.

  • دستگاه فرکانس بالا

پاکسازی پوست صورت با کمک امواج بالای رادیویی صورت می گیرد. این روش بدون درد، برای اکسیژن رسانی به پوست هایی آکنه دار خیلی می تواند موثر باشد. باکتری ها را از بین برده و منافذ پوست را باز می کند.

  • دستگاه بلولایت

این دستگاه به باکتری های مولد آکنه پوست حمله می کند. معمولا وقتی روش های دیگر آکنه ها را از بین نمی برند، آخرین راه استفاده از همین دستگاه می تواند باشد.

  • دستگاه میکرونیدلینگ

پاکسازی پوست صورت با این روش تهاجمی است. با سوزن های کوچک زخم هایی روی پوست ایجاد می شود تا میزان کلاژن سازی و گردش خون افزایش پیدا کند. این زخم های بسیار ریز میکروسکوپی باعث می شود پوست صورت شما از نو شروع به ترمیم کند. 

  • دستگاه لیزر

این روش پاکسازی صورت هم تهاجمی است. در این روش اشعه لیزر، پوست مرده رویی را از بین برده و سبب تولید و تکثیر سلول های جدید می شود. می توان با کمک اشعه لیزر بعضی از آثار آکنه و جوش را هم از روی صورت تا حدود زیادی محو کرد.
روش های کلینیکی دیگری همچون دستگاه اکسیژن صورت، میکرودرم ابریژن و دستگاه گالوانیک هم مورد استفاده قرار می گیرند.

پرسش و پاسخ درباره پاکسازی پوست صورت:

پاکسازی پوست صورت چند وقت یک بار باید انجام شود؟

پاکسازی پوست صورت لازم است برای نتیجه دهی بهتر هر چند وقت یک‌بار انجام شود، اما این موضوع برای هر فردی با توجه به مشکلات پوستی وی، متفاوت خواهد بود. پزشکان زیبایی پیشنهاد می‌کنند: پاکسازی پوست صورت هر ۱ ماه یک‌بار انجام شود تا پوست شما به شرایط ایده آل نزدیک شود.

4/5 - (21 امتیاز)
الهه فلاحی
الهه فلاحی
خواندن این مقالات به شما کمک خواهد کرد
نیاز به مشاوره بیشتر دارید؟
تماس سریع با دکتر تفت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *